tisdag 14 oktober 2014

Tomatchutney


I år har vi fått mer tomater än vi hinner äta/använda. Jag och mamma har försökt komma på olika sätt att göra goda saker av de. Det fram tills nu blivit några burkar inlagda grönatomatet, jätte gott till kött.
Nu behövde vi lite skut använda upp rödsa då det fick bli en tomat/chilli chutney.

Ingredienser
Mogna tomater 5-6 eller många små cocktail
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor krossade
1 rödchilli
1 bit riven ingefära
2 syrliga äpple
1/2 dl äppelcidervinäger
Ca 30-40 g råsocker 
Olivolja
Salt/peppar

Hacka lök, chillifint, och krossa vitlök fräs i olja.
Skala äpple och tärna
Dela tomaterna i mindre bitar.
När lök,chilli och vitlök fräst en stund häll i övriga ingredienser, sänk värmen och låt koka ihop till en tjock massa.

Tvätta glasburkar noga värm de i ugnen häll den varma chutnyn i burkarna sätt på locken. Håller några månder i kylskåp. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar