Recept;
6 port
Chokladmousse/kräm
1/2 gelantinblad
100 g vitchokla
3 1/4 dl vispgrädde
3cl mörk Rom eller Malibu
Basilikadressing
2msk strösocker
3 msk vatten
1 msk citronsaft
3 msk finhackad basilika
Carpaccio
1l jordgubbar
100g riven vit choklad
Mousse/kräm:
Blötlägg gelantinbaden i kallt vatten
Hacka chokladen
Koka upp 1 1/2 dl vispgrädde och tillsätt chokladen.
Mixa slät med stavmixer
Tillsätt de urkramade gelantinbaden
Tillsätt 1 3/4 dl vispgrädde och spriten
Låt stå i kyl och svälla, gärna över natten men går bra att ta tidigare men blir då mer som kräm
Basilika dressing:
Koka upp socker, vatten och citronsaft, låt svalna.
Finhacka basilikan, tillsätt i sockerlagen
Mixa
Jordgubbarna:
Skölj jordgubbarna, skär i tunna skivor
Fördela på 6 tallrikar
Vispa upp moussen/krämen
Forma spolformiga bollar med hjälp av 2 matskedar och lägg ovanpå jordgubbarna
Ringla över sockerlag och hyvlad/riven vit choklad
Smaklig måltid
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar