torsdag 9 oktober 2014

Fredagsmys


Imorgon ska jag bjuda mamma och pappa på efterrätt. Det blir en chokladkräm med syltad ananas. Den göra med fördel dagen innan, därför har jag gjort den ikväll. Bilden är från när jag gjorde den sist.

Kräm
1 gelantinblad
200 g choklad mörk eller ljus efter smak
5 dl vispgrädde
2 msk socker

Syltad ananas

2 dl ananas gärna färsk, tärnas
1/2 dl socker
2 msk vatten
1 vaniljstång

Kräm
Lägg gelantinbaden i riktigt kallt vatten.
Hacka chokladen och lägg den i en bunke.
Koka upp grädde med socker. Häll gräddbladningen och de urvridna gelantinbladen över chokladen.
Mixa med en stavmixer så chokladen smälter och blandningen blir slät.
Häll upp i portionsglas och ställ i kylskåp gärna övernatten.

Syltad ananas
Tärna ananasen i ca 3 mm stora bitar.
Lägg de i en bunke.
Koka upp socker, vatten och den delade vaniljstången.
Häll den varma sockerlagen över ananasen, låt svalna och ställ i kylskåp.
Sila av lagen strax före servering och lägg ca 1 msk på vare portion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar