Kräm
1 gelantinblad
200 g choklad mörk eller ljus efter smak
5 dl vispgrädde
2 msk socker
Syltad ananas
2 dl ananas gärna färsk, tärnas
1/2 dl socker
2 msk vatten
1 vaniljstång
Kräm
Lägg gelantinbaden i riktigt kallt vatten.
Hacka chokladen och lägg den i en bunke.
Koka upp grädde med socker. Häll gräddbladningen och de urvridna gelantinbladen över chokladen.
Mixa med en stavmixer så chokladen smälter och blandningen blir slät.
Häll upp i portionsglas och ställ i kylskåp gärna övernatten.
Syltad ananas
Tärna ananasen i ca 3 mm stora bitar.
Lägg de i en bunke.
Koka upp socker, vatten och den delade vaniljstången.
Häll den varma sockerlagen över ananasen, låt svalna och ställ i kylskåp.
Sila av lagen strax före servering och lägg ca 1 msk på vare portion.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar