söndag 24 augusti 2014

Födelsedagsmiddag

I
Igår firade min syster sin 19-års dag, jag och mamma stod för matlagningen enl min systers Johanna önskemål.

Förrätt: Rödbetscarpaccio (från min vinnar meny)

Huvudrätt: lammracks med vitlök, chilli och citron.
Rostade rotfrukter, ungsbakade rödbetor med honung och fetaost,  smörstekta primörmoröter, blomkålspuré och madeirasås.

Efterrätt: vitchoklad och äppel cheescake med färska hallon.

Recep: medeirasås enl Per Moberg
  • 4 st schalottenlökar
  • 1 st liten morot
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 dl Madeira
  • 4 dl kalvfond, se faktaruta
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk
  • Smör 
  • Madeirasås
    Hacka grönsakerna fint och fräs i smöret.
  • Klicka i tomatpurén och häll i madeiran. Sedan kalvfonden. Låt koka ihop till en kraftig sky.
  • Smaka av med salt och peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt grädde.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar