Igår firade min syster sin 19-års dag, jag och mamma stod för matlagningen enl min systers Johanna önskemål.
Förrätt: Rödbetscarpaccio (från min vinnar meny)
Huvudrätt: lammracks med vitlök, chilli och citron.
Rostade rotfrukter, ungsbakade rödbetor med honung och fetaost, smörstekta primörmoröter, blomkålspuré och madeirasås.
Efterrätt: vitchoklad och äppel cheescake med färska hallon.
Recep: medeirasås enl Per Moberg
- 4 st schalottenlökar
- 1 st liten morot
- 1 knippe bladpersilja
- 1 dl Madeira
- 4 dl kalvfond, se faktaruta
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk
- Smör
- Madeirasås
Hacka grönsakerna fint och fräs i smöret. - Klicka i tomatpurén och häll i madeiran. Sedan kalvfonden. Låt koka ihop till en kraftig sky.
- Smaka av med salt och peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar