tisdag 11 november 2014

Het chilligryta

Vad passar bättre en regnig kall dag än en het chilli. Perfekt att göra då allt hackande är klart så sköter det sig själv.

600 g högrev
2 burkar hela tomater
1burk krossade tomater
Ca 500 ml vatten
Oxfond
4 rödlökar
1 röktchilli
2 burkar kidney bönor
1 burk vitabönor
Chilliflakes
Salt/peppar

Skär köttet i önskad storlek
Klyfta löken
Lägg rökta chilin i hett vatten i ca 10 min
Bryn köttet och lägg över i gryta
Häll på tomater, vatten,fond, hackadchilli och hälften av löken.
Koka i ca 1h, häll i resten av löken, smaka av och tillsätt mer chilli om det behövs + salt/peppar.
Låt locka 1-1,5 h till.
Ta av grytan och häll i bönorna låt stå så de blir varma.
Servera med ris, sallad och ett gott bröd.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar