Liten bild på chokladkrämen |
Nu har hon äntligen fått sin bröllops dessert om än med vissa små förändringar :)
Bärkompotten
1 dl blåbär
1 dl hallon
1 dl jordgubbar
1/2 dl ströscocker
skal av 1 lime
saft av 1/2 lime
Bär till dekoration
Dela jordgubbarna i mindre bitar.
Rör ihop bären med sockret och limen, ska bli lite som sirap.
Fördela i 4 glas.
Kräm
1 dl vispgrädde
150 g vit choklad
2 äggulor
1 dl kesella
skal av 2 lime
Vispa grädden, inte för hårt.
Smält chokladen under omrörning i vattenbad, ta bort från värmen när den smält.
Rör ner äggulorna, kesellan, limeskal och den vispade grädden i chokladen.
Fördela krämen över bären i glasen, ställ i kylen i ca 3 timmar.
Ta ut och garnera.
Bärkompotten
1 dl blåbär
1 dl hallon
1 dl jordgubbar
1/2 dl ströscocker
skal av 1 lime
saft av 1/2 lime
Bär till dekoration
Dela jordgubbarna i mindre bitar.
Rör ihop bären med sockret och limen, ska bli lite som sirap.
Fördela i 4 glas.
Kräm
1 dl vispgrädde
150 g vit choklad
2 äggulor
1 dl kesella
skal av 2 lime
Vispa grädden, inte för hårt.
Smält chokladen under omrörning i vattenbad, ta bort från värmen när den smält.
Rör ner äggulorna, kesellan, limeskal och den vispade grädden i chokladen.
Fördela krämen över bären i glasen, ställ i kylen i ca 3 timmar.
Ta ut och garnera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar