fredag 11 juli 2014

Christines bortglömda bröllops dessert

W4 port


Liten bild på chokladkrämen
Historien bak denna rätt är att min kompis bästa mamma skulle ha den på sitt bröllop. På något sätt lyckades catering firman förväxla recept och hon fick något helt annat.
Nu har hon äntligen fått sin bröllops dessert om än med vissa små förändringar :)

Bärkompotten
1 dl blåbär
1 dl hallon
1 dl jordgubbar
1/2 dl ströscocker
skal av 1 lime
saft av 1/2 lime
Bär till dekoration
Dela jordgubbarna i mindre bitar.
Rör ihop bären med sockret och limen, ska bli lite som sirap.
Fördela i 4 glas.

Kräm
1 dl vispgrädde
150 g vit choklad
2 äggulor
1 dl kesella
skal av 2 lime

Vispa grädden, inte för hårt.
Smält chokladen under omrörning i vattenbad, ta bort från värmen när den smält.
Rör ner äggulorna, kesellan, limeskal och den vispade grädden i chokladen.
Fördela krämen över bären i glasen, ställ i kylen i ca 3 timmar.
Ta ut och garnera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar